Creëren

Wat ik doe?

Begin door te doen wat nodig is, doe dan wat mogelijk is en opeens doe je het onmogelijke (Sint Franciscus van Assisi)

Anne denkt anders staat voor het benutten van de discretionaire ruimte. Ik beweeg mij het beste in dat grijze gebied tussen wat mag en wat mogelijk is. Ik zoek graag naar oplossingen die er niet lijken te zijn. Ik kijk naar wat er nodig en mogelijk is om daadwerkelijke verandering te kunnen creëren. Door de manier waarop ik denk, hoop ik mensen te inspireren om ook anders te durven denken en om te doen wat nodig is. 

Creëren kan op vele manieren, vooral wanneer je buiten de kaders durft te denken. Dat doe ik nogal graag. Net als een schilderspalet bezit ik zelf ook veel kleuren en kwaliteiten en vind ik het een kunst om dingen mooier, interessanter, beter en efficiënter te maken. Ik creëer dan ook graag nieuwe ideeën en initiatieven. Dat doe ik in mijn werk, maar dit deed ik ook als vrijwilliger. Een probleem constateren en er vervolgens niets mee doen, dat kan ik niet. Op die manier ontstond in het verleden bijvoorbeeld de oprichting van de stichtingen Missie0318 en Voedselbank Veenendaal. Voor beiden schreef ik het beleid en was ik mede-oprichter en bestuurslid. Ik wilde een beleid creëren, waarin mensen niet alleen geholpen werden met noodhulp, maar ook perspectief aangeboden kregen. Zodat mensen verder komen, zodat er uitzicht is op betere omstandigheden, zodat mensen zich gezien en gehoord voelen en meer eigenwaarde ervaren. 

Voor diverse maatschappelijke organisaties binnen het Sociaal Domein voer ik verschillende opdrachten uit. Dit doe ik zowel vanuit de inhoud als vanuit strategisch oogpunt. Ik kijk mee hoe processen anders kunnen worden ingericht en hoe burgers beter of anders geholpen kunnen worden.

Mijn hoofd is een stromende waterval aan ideeën. Zeker als ik geïnspireerd word, dan neemt mijn hoofd een vlucht en komen ideeën tot leven. Neem eens contact met mij op om met je mee te denken in mogelijkheden voor jou persoonlijk, voor jouw organisatie, stichting of initiatief. Wie weet treffen we elkaar dan.

Ricco de Goede
Ricco de GoedeDe Goede Training en Advies
Lees verder
Anne is dé persoon die ik zou aanbevelen aan gemeenten die hun schuldhulpverlening nou eens écht willen verbeteren. Ze heeft alle eigenschappen, vaardigheden en kennis om dat te doen. Anne heeft een onwankelbare visie, waarbij de inwoner centraal staat en daarmee inspireert ze mensen om haar heen om anders te denken en de extra stap te zetten die maatwerk vraagt. Ze weet wat nodig is om een integrale aanpak te ontwikkelen, heeft een jarenlange praktijk ervaring als schuldhulpverlener en heeft daardoor alle inhoudelijke kennis die nodig is en ze heeft het strategisch inzicht om richting te geven aan nieuw beleid. Die allround achtergrond hebben er wel meer, maar Anne combineert dit met een enorme drive, om écht te doen wat nodig is voor kwetsbare mensen, die niet in mooie hokjes passen. Haar vermogen om oplossingen te vinden waar ze niet zijn, collega's mee te nemen in een veranderproces, discretionaire ruimte op te zoeken in de wet en aan te sluiten bij mensen die nergens geholpen kunnen worden is prachtig om te zien. Echt een ambassadeur van integraal werken, met een heel groot hart op de juiste plek!