Schrijven

Wat ik doe?

Taal hoort bij mij, ik houd van taal. Taal betekent voor mij een stromende meditatie over het leven, over mijn zijn en over de reis die ik daarin maak. Ik voel me leven als ik schrijf en ik voel me groeien als ik lees. Ik schrijf altijd en overal. In mijn hoofd ben ik de hele dag met woorden bezig en analyseer ik wat er gebeurt. Schrijven geeft mij vrijheid. Ik vind niets fijner dan mijn hoofd ‘leeg’ te schrijven en nieuwe plannen of ideeën te bedenken.

Verhalen vertellen

Ik houd ervan om verhalen te vertellen, met geschreven en gesproken woorden. Niet alleen mijn eigen verhaal, maar ook het verhaal van mensen die ik tegenkom. Om het bijzondere verhaal van mensen dichterbij te brengen en tot leven te laten komen. Het abstracte eraf te halen, zodat het herkenbare verhalen worden. Storytelling heet dat tegenwoordig, maar ik houd het liever op het vertellen van verhalen. 

In mijn eerdere werk binnen het sociaal domein heb ik in 2018 het idee geopperd om de verhalen van mensen die hulp zochten bij de gemeente te bundelen in een boek. Zodat beleid en uitvoering dichter bij elkaar gebracht werden. In 2019 is uit dit idee de bundel ‘Over sokken, orde en luisteren naar elkaar‘ ontstaan. In de bundel staan 23 korte verhalen die een goed beeld geven van wat er allemaal gebeurt in het sociaal domein van de gemeente Stichtse Vecht. Want cijfers en statistieken alleen vertellen niet het hele verhaal. Alhoewel ik veel verhalen schrijf, schreef ik de verhalen in deze bundel niet zelf. Wel bracht deze bundel het resultaat wat ik voor ogen had, namelijk herkenbare verhalen in plaats van abstracte situaties. 

Voor jouw organisatie kan ik ook abstracte verhalen omtoveren tot herkenbare verhalen, waardoor het dichterbij komt en de kloof kleiner wordt tussen wat bedacht is en hoe dat er achter de voordeur aan toe gaat. Wil je daar meer over weten, of eens met mij sparren? Neem dan gerust contact met mij op. 

Boeken

In 2020 publiceerde ik mijn debuut, een autobiografisch verhaal over opgroeien in onveiligheid en verwarring: ‘Uit de kluwen‘. Inmiddels werk ik aan een nieuw manuscript, waarin ik ook andere verhalen van volwassen KOPP/KOV kinderen zichtbaar en bespreekbaar maak.