Mijn boek is te bestellen voor € 24,90 (en als e-book voor € 14,00) bij mijn uitgever: Uitgeverij Lente, bij jouw lokale boekhandel en bij alle online boekhandels, zoals Libris.nl en Bol.com

Beelden zeggen soms meer dan woorden. De taal van mijn hart heb ik verwerkt in het bovenstaande filmpje. Hiermee krijg je een indruk van wat ik in mijn boek vertel met woorden én enkele beelden.

In mijn boek staan meer dan 100.000 woorden, ze vertellen mijn verhaal. De beelden in mijn hoofd hielpen mij om mijn verhaal te vertellen, doordat ik er geschreven woorden aan kon geven. Door taal begrijp ik de wereld om mij heen beter.

Soms heb ik ongeschreven woorden nodig, ook dat is taal. Het is de taal van mijn hart. Op die momenten teken of schilder ik de gevoelens die zo overheersend kunnen zijn, omdat ik er op momenten geen woorden aan kan geven. Dat heb ik mijn hele leven lang al gedaan. Taal kent vele vormen, voor mij is taal van levensbelang.

Hieronder volgt een indruk van mijn boekpresentatie en mijn veertigste verjaardag op 29 september 2020:

In de afgelopen jaren ben ik een diepe behoefte gaan ervaren om de losse fragmenten van mijn leven aan elkaar te verbinden tot een verhaal. Ik ben opgegroeid in onveiligheid, bij ouders die om uiteenlopende redenen niet goed voor mij konden zorgen. Ik groeide op in een gezin waar voor mij niets was wat het leek. Ik was onderhevig aan veel omstandigheden en gebeurtenissen die op mijn verdere leven veel invloed op mij hebben gehad. Ik ben gedragingen en patronen gaan ontwikkelen die ervoor zorgden dat ik de waanzin als kind kon overleven, maar die er later voor zorgden dat ik keer op keer vastliep. 

Mijn dagboekfragmenten, teksten, verhalen, gedichten en tekeningen hebben de basis gevormd voor het schrijven van mijn autobiografie. Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren. In mijn boek neem ik je mee op een reis door mijn leven. Een boek waarin ik schrijf over het gezin waar ik in opgroeide en over het leven dat ik zo lang niet begrijpen kon. Het beschrijft de jarenlange zoektocht naar mezelf en hoe ik mezelf uiteindelijk echt vind. Echte verandering is ontstaan door de constante vernieuwing van mijn denken. Schrijven en tekenen helpen me om mezelf en het leven beter te begrijpen. In mijn jeugd hielpen ze mij ook om aan de rauwe werkelijkheid te ontsnappen.

Al mijn hele leven voel ik me anders. Mijn interne belevingswereld is groot en intens. In 2018 kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd ben. Ik heb het 38 jaar niet geweten. Ik heb moeten leren om te vertrouwen op mijn eigen intuïtie en mijn intense drang naar vrijheid, authenticiteit en eigenheid. Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop je kijkt naar en omgaat met de gegeven omstandigheden, bepalend is voor hoe je in het leven staat. Daardoor kon ik negatieve patronen en gedragingen in mijn leven uiteindelijk draaien en ervaar ik nu voor het eerst in mijn leven echt vrijheid. Hoe ik dat heb gedaan, kun je lezen in mijn boek.

Ik heb een verhaal te vertellen. Een rauw verhaal, een eerlijk verhaal, een persoonlijk verhaal. Het is een verhaal waarin je jezelf misschien wel herkent. Dan gaat dit verhaal ook over jou. Mijn verhaal gaat niet alleen over ellende, maar juist ook over eigenwijsheid, moed, doorzetten, daadkracht en hoe kansen kunnen keren. Over tevoorschijn komen en de kern terugvinden waartoe je bedoeld bent. Het is een verhaal over hoop. Je kunt opgroeien in onveiligheid, de gevolgen kunnen vergaand zijn, maar er is echt een weg naar buiten, naar vrijheid. Als het mij gelukt is, kan het jou ook lukken. Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie voor jou kan zijn. Dat ik een lichtpunt op jouw intense weg naar herstel mag zijn, want hoop doet leven.

In september 2020 ben ik voor Eva/Eo geïnterviewd over mijn boek, dit interview kun je hier lezen. In december 2020 verscheen er een interview van mij in De Gelderlander en het AD-Utrechts Nieuwsblad, deze kun je hier lezen.

‘Want wie een waarom heeft om voor te leven, kan bijna elk hoe verdragen’ Friedrich Nietzsche

Anne 4 jaar oud