Mijn boek is te bestellen voor € 24,90 (en als e-book voor € 14,00) bij mijn uitgever: Uitgeverij Lente, bij jouw lokale boekhandel en bij alle online boekhandels, zoals Libris.nl en Bol.com

Op de site van mijn uitgever zijn ook enkele inkijkpagina’s van mijn boek te lezen.

Hieronder volgt een indruk van mijn boekpresentatie en mijn veertigste verjaardag op 29 september 2020:

Meer lezen?

In september 2020 ben ik voor Eva/Eo geïnterviewd over mijn boek, dit interview kun je hier lezen.

Stichting het Verdwenen Zelf biedt slachtoffers die met emotionele en psychische mishandeling te maken hebben (gehad) voorlichting, psycho-educatie en diverse workshops. In november 2020 schreef ik een gastblog voor hun site over Eigenwaarde. 

In december 2020 verscheen er een interview van mij in De Gelderlander en het AD-Utrechts Nieuwsblad, deze kun je hier lezen.

In juni 2021 stond ik met een prachtig en uitgebreid interview in Libelle 27. Deze kun je hier online bekijken.

Op woensdag 3 november 2021 was ik te gast in het radioprogramma ‘Bij Jorieke’ van Groot Nieuws Radio. Deze uitzending is inmiddels omgezet in een Podcast, welke je onder andere hier kunt beluisteren.

In april 2022 verscheen er een interview van mij in het Nederlands Dagblad, deze kun je hier lezen.

In februari 2023 interviewde LINDA. mij in het kader van de nieuwe tentoonstelling KIND VAN van Stichting Open mind. Dit interview kun je hier lezen. Met een reizende multimediale tentoonstelling en een aanvullend lokaal impact-programma geeft Open mind inzicht in de gevolgen van ouderlijke psychische en verslavingsproblematiek op een ‘kind van’ en willen ze het opgroeien met een ouder met psychische en verslavingsproblemen bespreekbaar te maken. 

Op de site van Mind Naasten Centraal (een organisatie die zich inzet voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen) staat een boekrecensie, geschreven door Addy Bakx.

Mocht je zelf een volwassen KOPP/KOV kind zijn (Kind van Ouder met Psychische Problemen / Kind van Ouder met Verslavingsproblemen), dan is een kijkje nemen op de site Met zonder ouders ook een aanrader. Op deze site vind je ook een pagina waarop een aantal boeken vermeld staan over thema’s waar je als volwassen KOPP/KOV kind mee te maken krijgt of hebt gekregen. Mijn boek staat hier ook tussen.

Mijn boek is ook te leen bij de bibliotheek. In zo’n 62 vestigingen door heel Nederland kun je mijn boek lenen. Dit is de Biblion recensietekst, zoals deze gepubliceerd is.

Uiteraard kun je me ook volgen op diverse social media kanalen, de linken vind je onderaan deze website. 

In de jaren voorafgaand aan het uitbrengen van mijn boek, ben ik een diepe behoefte gaan ervaren om de losse fragmenten van mijn leven aan elkaar te verbinden tot een verhaal. Ik ben opgegroeid in onveiligheid, bij ouders die om uiteenlopende redenen niet goed voor mij konden zorgen.  Ik ben daardoor gedragingen en patronen gaan ontwikkelen die maakten dat ik de waanzin als kind kon overleven, maar die er later voor zorgden dat ik keer op keer vastliep. 

Mijn dagboekfragmenten, verhalen, gedichten en tekeningen hebben de basis gevormd voor het schrijven van mijn autobiografie. Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren. In mijn boek neem ik je mee op een reis door mijn leven. Een boek waarin ik schrijf over het gezin waar ik in opgroeide en over het leven dat ik zo lang niet begrijpen kon. Het beschrijft de jarenlange zoektocht naar mezelf en hoe ik mezelf uiteindelijk echt vind. Echte verandering is ontstaan door de constante vernieuwing van mijn denken. Schrijven en tekenen helpen me om mezelf en het leven beter te begrijpen. In mijn jeugd hielpen ze mij ook om aan de rauwe werkelijkheid te ontsnappen.

Al mijn hele leven voel ik me anders. Mijn interne belevingswereld is groot en intens. In 2018 kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd ben. Ik heb het 38 jaar niet geweten. Ik heb moeten leren om te vertrouwen op mijn eigen intuïtie en mijn intense drang naar vrijheid, authenticiteit en eigenheid. Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop je kijkt naar en omgaat met de gegeven omstandigheden, bepalend is voor hoe je in het leven staat. Daardoor kon ik negatieve patronen en gedragingen in mijn leven uiteindelijk draaien en ervaar ik nu voor het eerst in mijn leven echt vrijheid. Hoe ik dat heb gedaan, kun je lezen in mijn boek.

Ik heb een verhaal te vertellen. Een rauw verhaal, een eerlijk verhaal, een persoonlijk verhaal. Het is een verhaal waarin je jezelf misschien wel herkent. Dan gaat dit verhaal ook over jou. Mijn verhaal gaat niet alleen over ellende, maar juist ook over eigenwijsheid, moed, doorzetten, daadkracht en hoe kansen kunnen keren. Over tevoorschijn komen en de kern terugvinden waartoe je bedoeld bent. Het is een verhaal over hoop. Je kunt opgroeien in onveiligheid, de gevolgen kunnen vergaand zijn, maar er is echt een weg naar buiten, naar vrijheid. Als het mij gelukt is, kan het jou ook lukken. Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie voor jou kan zijn. Dat ik een lichtpunt op jouw intense weg naar herstel mag zijn, want hoop doet leven.

‘Want wie een waarom heeft om voor te leven, kan bijna elk hoe verdragen’ Friedrich Nietzsche

Anne 4 jaar oud