Anne

Wie ik ben?

Ik ben Anne

Schrijven doe ik al zo lang ik me kan herinneren, ik ben een schrijver. Ik kijk naar het leven door de bril van mijn denken, ik ben een denker. Ook uit ik mezelf via mijn creaties, ik ben dan ook veel te vinden in mijn eigen atelier. Ik houd van creëren, daar word ik blij van. Dat doe ik vooral door te tekenen en te schilderen, maar ook door altijd in mogelijkheden te denken. Dan ontstaan er nieuwe ideeën. Sinds dit jaar kan ik mezelf ook auteur noemen. Ik heb mijn eerste boek geschreven ‘Uit de kluwen’, mijn autobiografie. Dit boek gaat over mijn leven en de manier waarop ik tegen het leven aan kijk. Bij ‘Boek uit de kluwen‘ en in mijn blogs kun je hier meer over lezen.

Ik bepaal graag mijn eigen ritme, ik ga graag mijn eigen gang en leef mijn eigen leven. Ik ben hoogbegaafd en hooggevoelig. Wat dit precies inhoudt is teveel om in een paar zinnen samen te vatten. Ik heb in ieder geval een goed stel hersens en ik beleef het leven intens en gecompliceerd. Hoogbegaafdheid kent vele prachtige eigenschappen, het is wie ik ben. Soms zit het me ook in de weg. Ik heb lang gedacht dat ik helemaal niet zo slim was. Als ik op school antwoord moest geven op een vraag, stelde ik regelmatig eerst de vraag ter discussie. Ik begreep de antwoorden niet, omdat de vraag op zichzelf al verwarring voor me gaf. Maar ik was niet dom, ik dacht gewoon anders. Hoe ik denk zul je lezen in mijn geschreven teksten. Daarin komt mijn hoofd namelijk tot leven. Misschien zul je me niet altijd begrijpen, dat geeft niet.

14 jaar geleden trouwde ik met de liefde van mijn leven, daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Ik ben moeder van twee mooie zonen van 9 en 11. In de afgelopen jaren werkte ik binnen het Sociaal Domein van diverse gemeentes, ik was coördinator en specialist binnen de schuldhulpverlening en het armoedebeleid. Maar echt gelukkig was ik niet. Toen ik begin 2018 in een burn-out terecht kwam, ben ik mijn leven opnieuw gaan doorlopen. Ik ben op zoek gegaan naar mezelf. Tijdens dat proces besloot ik vorig jaar mijn baan op te zeggen. Ik wilde loskomen van externe factoren, zodat ik mijn eigen tempo in mijn herstel kon bepalen. Ik wilde mijn persoonlijke proces voorrang geven aan terugkeren naar de drukte van een intensieve baan. Ik gaf mijn zekerheden op en ik koos ervoor datgene te doen wat een ongekend bevrijdend effect op me heeft gehad. Ik heb mezelf gevonden! Dit heeft geleid tot het (af)schrijven van mijn autobiografie en in het verlengde, het oprichten van mijn eigen onderneming: ‘Anne denkt anders’.

Hoe ik mijn onderneming precies vorm ga geven, dat zal ik in de komende tijd verder gaan ontwikkelen. Een goed proces leidt zichzelf, dat heb ik inmiddels ondervonden en daar vertrouw ik ook op. Op dit moment focus ik me voornamelijk op alle gebeurtenissen rondom de publicatie van mijn boek en op het schrijven van blogs over wat me bezighoudt. Ik richt me inmiddels ook op het geven van lezingen, het inspireren van andere mensen, het uitrollen van ideeën, het vertellen van verhalen, het schrijven van artikelen en het schrijven van andere boeken. Aan ideeën heb ik nog nooit gebrek gehad. Mijn doel is dat werk nooit meer als werk zal voelen, maar altijd een passie zal blijven.

Het logo van mijn bedrijf is ontworpen door beeldend kunstenaar Birdy May. Ik vroeg haar de eigenschappen die mij typeren te vangen in een logo. Dat was best een uitdaging, want ik laat me niet zo snel vangen in een enkel beeld. Toch is het haar gelukt! Mijn site is nog volop in ontwikkeling, niets is namelijk ooit af en dat is maar goed ook. Ik heb mijn site zelf gebouwd. Dat was voor mij een gevalletje: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Dus zie je wat opmerkelijks, of heb je suggesties? Laat het me weten, wie weet leer ik er wat van en komen we samen weer een stapje verder 😊.