Anne

Wie ik ben?

Ik ben Anne

Schrijven doe ik al zo lang ik me kan herinneren, ik ben een schrijver. Ik kijk naar het leven door de bril van mijn denken, ik ben een denker. Ook uit ik mezelf via mijn creaties, ik ben dan ook veel te vinden in mijn eigen atelier. Ik houd van creëren, daar word ik blij van. Dat doe ik vooral door te tekenen en te schilderen, maar ook door altijd in mogelijkheden te denken. Dan ontstaan er nieuwe ideeën. In september 2020 publiceerde ik mijn debuut ‘Uit de kluwen‘. In deze autobiografie vertel ik je mijn levensverhaal dat gaat over de gevolgen van opgroeien in onveiligheid en verwarring. 

In 2006 trouwde ik met de liefde van mijn leven en ik mag moeder zijn van twee mooie zonen van 12 en 14 jaar. In de afgelopen jaren werkte ik binnen het Sociaal Domein van diverse gemeentes, ik was coördinator en specialist binnen de schuldhulpverlening en het armoedebeleid. Maar echt gelukkig was ik niet. Toen ik begin 2018 in een burn-out terecht kwam, ben ik mijn leven opnieuw gaan doorlopen. Ik ben op zoek gegaan naar mezelf. Tijdens dat proces besloot ik in 2019 mijn baan op te zeggen. Ik wilde loskomen van externe factoren, zodat ik mijn eigen tempo in mijn herstel kon bepalen. Ik wilde mijn persoonlijke proces voorrang geven aan terugkeren naar de drukte van een intensieve baan. Ik gaf mijn zekerheden op en ik koos ervoor datgene te doen wat een ongekend bevrijdend effect op me heeft gehad. Ik heb mezelf gevonden! Dit heeft geleid tot het (af)schrijven van mijn autobiografie en in het verlengde, het oprichten van mijn eigen onderneming: ‘Anne denkt anders’.

Vanuit mijn onderneming maak ik onder andere bespreekbaar wat het betekent om op te groeien in onveiligheid en wat de gevolgen hiervan zijn. Dat doe ik bijvoorbeeld door hierover te schrijven in mijn blogs en door hierover te spreken

Ook staat ‘Anne denkt anders’ voor het benutten van de discretionaire ruimte. Ik beweeg mij het beste in dat grijze gebied tussen wat mag en wat mogelijk is. Ik zoek graag naar oplossingen die er niet lijken te zijn. Ik kijk naar wat er nodig en mogelijk is om daadwerkelijke verandering te kunnen creëren. Door de manier waarop ik denk, hoop ik mensen te inspireren om ook anders te durven denken en om te doen wat nodig is. Inmiddels beweeg ik me ook weer in het Sociaal Domein en heb ik als zelfstandige wat opdrachten aangenomen bij maatschappelijke organisaties. Op verschillende manieren, zowel vanuit de inhoud als vanuit strategisch oogpunt, kijk ik hoe processen anders kunnen worden ingericht en hoe burgers beter of anders geholpen kunnen worden.   

Mijn doel is in ieder geval dat werk nooit meer als werk zal voelen, maar altijd een passie en een missie zal blijven.

Het logo van mijn bedrijf is ontworpen door beeldend kunstenaar Birdy May. Ik vroeg haar de eigenschappen die mij typeren te vangen in een logo. Dat was best een uitdaging, want ik laat me niet zo snel vangen in een enkel beeld. Toch is het haar gelukt! Mijn site is nog altijd volop in ontwikkeling, niets is namelijk ooit af en dat is maar goed ook.