Anne

Wie ik ben?

Ik ben Anne

Schrijven doe ik al zo lang ik me kan herinneren, ik ben een schrijver. Ik kijk naar het leven door de bril van mijn denken, ik ben een denker. Ook uit ik mezelf via mijn creaties, ik ben dan ook veel te vinden in mijn eigen atelier. Ik houd van creëren, daar word ik blij van. Dat doe ik vooral door te tekenen en te schilderen, maar ook door altijd in mogelijkheden te denken. Dan ontstaan er nieuwe ideeën. In september 2020 publiceerde ik mijn debuut ‘Uit de kluwen‘. In deze autobiografie vertel ik je mijn levensverhaal dat gaat over de gevolgen van opgroeien in onveiligheid en verwarring. 

Ik bepaal graag mijn eigen ritme, ik ga graag mijn eigen gang en leef mijn eigen leven. Ik ben hoogbegaafd en hooggevoelig. Ik heb een goed stel hersens en ik beleef het leven intens en gecompliceerd. Hoogbegaafdheid betekent echter veel meer dan alleen intelligent zijn.  Mijn denkproces blijkt sneller en complexer te werken. Ik denk anders. Ik leer snel en wil alles begrijpen, maar omdat ik anders leer ontwikkelde ik in mijn jeugd een flinke faalangst. Ik kon de geijkte onderwijsmethodes lang niet altijd volgen, omdat ze niet pasten in mijn logica. Ik heb een hele sterke fantasie, humor en ik ben creatief op verschillende manieren. Ook heb ik continu uitdaging en prikkels nodig om gestimuleerd te blijven, wat afgewisseld moet worden met rust om de vele prikkels weer te verwerken. Hoogbegaafdheid kent vele prachtige eigenschappen, het is wie ik ben. Soms zit het me ook in de weg. Hoe ik denk zul je lezen in mijn geschreven teksten. Daarin komt mijn hoofd namelijk tot leven. Misschien zul je me niet altijd begrijpen, dat geeft niet.

In 2006 trouwde ik met de liefde van mijn leven, daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Ik ben moeder van twee mooie zonen van 10 en 11. In de afgelopen jaren werkte ik binnen het Sociaal Domein van diverse gemeentes, ik was coördinator en specialist binnen de schuldhulpverlening en het armoedebeleid. Maar echt gelukkig was ik niet. Toen ik begin 2018 in een burn-out terecht kwam, ben ik mijn leven opnieuw gaan doorlopen. Ik ben op zoek gegaan naar mezelf. Tijdens dat proces besloot ik in 2019 mijn baan op te zeggen. Ik wilde loskomen van externe factoren, zodat ik mijn eigen tempo in mijn herstel kon bepalen. Ik wilde mijn persoonlijke proces voorrang geven aan terugkeren naar de drukte van een intensieve baan. Ik gaf mijn zekerheden op en ik koos ervoor datgene te doen wat een ongekend bevrijdend effect op me heeft gehad. Ik heb mezelf gevonden! Dit heeft geleid tot het (af)schrijven van mijn autobiografie en in het verlengde, het oprichten van mijn eigen onderneming: ‘Anne denkt anders’.

Vanuit mijn onderneming maak ik onder andere bespreekbaar wat het betekent om op te groeien in onveiligheid en wat de gevolgen hiervan zijn. Dat doe ik onder andere door hierover te schrijven en te spreken. Ik schrijf hierover in mijn blogs en in mijn boek. Inmiddels ben ik met mijn tweede boek gestart. Een boek waarin ik ook andere verhalen van volwassen KOPP/KOV kinderen zichtbaar en bespreekbaar maak.

Naast schrijven spreek ik over thema’s uit mijn autobiografie. Dat doe ik op een manier die raakbaar en kwetsbaar is. Ik stimuleer, prikkel, raak en daag uit.

Mijn doel is dat werk nooit meer als werk zal voelen, maar altijd een passie en een missie zal blijven.

Het logo van mijn bedrijf is ontworpen door beeldend kunstenaar Birdy May. Ik vroeg haar de eigenschappen die mij typeren te vangen in een logo. Dat was best een uitdaging, want ik laat me niet zo snel vangen in een enkel beeld. Toch is het haar gelukt! Mijn site is nog volop in ontwikkeling, niets is namelijk ooit af en dat is maar goed ook.