Welkom in mijn wereld!

Een eerste blog…wat schrijf je dan? Gebrek aan woorden heb ik nog nooit gehad, maar de juiste woorden vinden voor wat ik nu specifiek wil vertellen is wat anders. Als ik kijk naar wat mensen als titel gebruiken voor het schrijven van een eerste blog, zie ik regelmatig ‘Hallo wereld’ verschijnen. Op zich een logische titel, want met het schrijven van zo’n blog maak je jezelf zichtbaar, je komt tevoorschijn. Je stelt jezelf als het ware voor aan de wereld. Ik stel je bij deze voor aan mijn wereld en die wereld zit voornamelijk in mijn hoofd.

Ik ‘log’ al mijn hele leven. Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren, ik leg mijn leven vast door er geschreven woorden aan te geven. Schrijven heeft me gevormd. Ik ben mezelf en mijn leven er beter door gaan begrijpen. Persoonlijke teksten schrijven doe ik in de beslotenheid van mijn eigen hoofd, mijn eigen ruimte en mijn eigen gedachten. Om deze persoonlijke gedachten en ideeën nu ook naar buiten te brengen, dat is een heel ander verhaal. Dat is op z’n zachtst gezegd hartstikke spannend! Dan ‘log’ ik niet langer mijn leven voor mezelf, dan ‘blog’ ik mijn leven ook publiekelijk. Dan maak ik mezelf zichtbaar, dan kom ik tevoorschijn en dat is hartstikke kwetsbaar. Toch doe ik het. Ik kies ervoor om het te doen, omdat kwetsbaarheid niet erg is. Ik heb namelijk een verhaal te vertellen. Het moment om dit verhaal te delen met ‘de wereld’ is gekomen, dus: ‘Hallo wereld! Welkom in mijn wereld!’.

In de loop van dit jaar komt mijn eerste boek uit, een autobiografie! Mijn manuscript is inmiddels klaar en ligt bij een tekstredacteur. Ik vind bloggen al spannend om te doen, moet je nagaan hoe spannend ik het dus vind om mijn persoonlijke verhaal naar buiten te brengen in de vorm van een boek. Maar het is ook een heel bijzonder proces en daar word ik blij van. Het proces dat ik doorliep om dit boek te kunnen schrijven heeft me vrij gemaakt van de ballast, die ik al mijn hele leven met me mee heb gesleept. Ik wil je in mijn blogs meenemen in het proces richting de uitgave van mijn autobiografie. Ook wil ik via mijn blogs onderwerpen bespreekbaar maken, waarvan ik denk en vind dat ze gehoord moet worden.

Wil je me volgen? Houd dan mijn website en blogs in de gaten. Ook kun je me vinden op diverse Social Media kanalen. Ik hoor graag wat je ervan vindt. Mijn website is nog volop in ontwikkeling, net als ik. Niets is ooit ‘af’, gelukkig maar 😊.

Anne

7 gedachten over “Welkom in mijn wereld!”

  1. Lieve nicht, wat ben je toch een ontzettend mooi mens! Om wie je bent, om hoe je in elkaar steekt, zo heerlijk anders wat vast lang niet altijd zo heerlijk voelt. In onze wereld word je toch geacht door een aantal hoepeltjes te springen. En jij vindt daar gewoon je eigen manier voor. Met alles wat je hebt meegemaakt, sta je nog steeds overeind en je hebt het vizier nog steeds op groeien en doorgaan. Deze prachtige website is daar een mooi bewijs van. Het hoeft geen betoog dat ik supertrots op je ben. Ben stiknieuwsgierig naar je boek en wens je heel veel succes en plezier met alles wat er op je pad gaat komen. #levedeandersdenkenden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *